Energie label huis

Energie label huis

Energie label huis opvragen doe je hier. Het is verplicht om bij verkoop of verhuur van je woning een energielabel van je huis te geven. Geen probleem zou je zeggen, die download je snel even van het internet en klaar is Kees. Heb je al een energie label check uitgevoerd? Het is namelijk best mogelijk dat jouw label verouderd is. Zo kun je flink voordeel mislopen. Ook als een hypotheek wilt afsluiten, wilt gaan verbouwen of andere zaken dan moet je weten wat de energiewaarde van je huis is. Hoe krijg ik een energielabel voor mijn woning? Dat en meer leggen we uit op deze pagina.

Energie label huis opvragen

Via energielabelperfect.nl kun je direct een aanvraag energielabel voor je eigen woning aanvragen. Maar laten we eerst eens even een check van het energielabel van jouw huis uitvoeren. Dat is best eenvoudig en je hoeft er niet voor te betalen. Log in op MijnOverheid met je DigiD en je vindt het huidige label onder ‘Wonen’ bij de ‘Kadastrale Gegevens’. Als je even jouw DigiD niet bij de hand hebt of je wilt het label van een ander huis opvragen dan kun je even kijken op energielabel.nl. Dit is een website van Milieu Centraal, zij houden een database bij van alle energielabels. Deze informatie is openbaar en gratis maar niet altijd volledig. Waarom klopt het energie label van een huis niet altijd?

Check energielabel huis

Je hebt via MijnOverheid of Milieu Centraal het huidige energielabel opgevraagd maar je twijfelt over de inhoud van het label. Dit komt vaak voor en hier is een vrij eenvoudige verklaring voor te geven. Als je niet eerder een energielabel inspectie hebt laten uitvoeren dan is er wellicht onvoldoende informatie beschikbaar. Als je niet eerder een aanvraag energielabel voor je eigen woning hebt ingediend dan is er waarschijnlijk alleen een voorlopig label uitgegeven. Hoewel dit label een geldigheid van 10 jaar heeft betreft het een schatting op basis van statistische gegevens. Er wordt geen rekening gehouden met wijzigingen aan het pand of andere maatwerk aanpassingen.

banner energielabel berekenen

Tot 2021 kon je eenvoudig een energielabel voor je woning krijgen via een online aanvraag. Je moest dan zelf aangeven wat er anders was dan de standaard gegevens en op basis daarvan kreeg je een label met geldigheid van 10 jaar. Je zult begrijpen dat deze manier van informatie verzamelen niet helemaal waterdicht is en de regering besloot daarom een objectieve toetsing in te voeren. Een energie label check wordt nu door een erkende inspecteur uitgevoerd. Dat is duurder maar het levert wel veel meer informatie op die ook echt klopt. Zo worden er tegenwoordig suggesties gegeven voor verbeteringen aan huis om de energieprestaties te verbeteren. Zo kun je de kosten snel weer terugverdienen. Maar de centrale vraag is: Hoe krijg ik een energielabel voor mijn huis?

Aanvraag energielabel eigen woning

De invoering van het energielabel heeft een grote impact gehad op huiseigenaren, groter dan veel mensen vermoeden. Als je een woning verkoopt of verhuurt dan moet je een energielabel kunnen overleggen. Als daar E of D op staat terwijl het eigenlijk B of A moet zijn dan sta je niet sterk tijdens de onderhandelingen. Daar komt nog bij dat de informatie op een voorlopig label erg summier is. Als je via Energielabelperfect een afspraak maakt dan komt er binnen enkele dagen een expert langs om de woning op te nemen. Het betreft dus een opname op maat door iemand die hiervoor een opleiding heeft gevolgd. Deze check voor het energielabel van je huis is veel uitgebreider dan voorheen, de inspecteur is hier ongeveer een uur mee bezig. Voer een energie label check uit voordat je gaat verkopen, verhuren of verbouwen. Dit levert je diverse voordelen op zoals:

  • Een label met hogere score betekent dat de woning meer waard is.
  • Een koper of huurder kiest liever voor een energiezuinige woning.
  • Je krijgt naast een energie label van je huis ook advies voor verdere verbeteringen.

Zo kom je er misschien achter dat een nieuwe CV-ketel de energieprestaties van de woning aanzienlijk verbetert. Een eenmalige inspectie levert je zo honderden euro’s per jaar op aan besparingen op de energierekening! Een check door een erkende inspecteur is daarmee niet alleen nodig voor verkoop of verhuur maar als eigenaar kun je er ook voordeel uit halen.

Energielabel huis aanvragen? Via energielabelperfect.nl vind je direct een erkende inspecteur bij jou in de buurt.

banner energielabel berekenen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.