Energielabel aanvragen Zwolle

Energielabel aanvragen Zwolle

Banner 3 energielabelperfect.nl

Woon je in Zwolle en bezit je een koopwoning? Dan moet jouw huis een geldig energielabel hebben. Dat is een score van A++++ t/m G die aangeeft wat de energieprestaties van je woning zijn. Het betreft een landelijke verplichting vanuit de overheid, je bent echter zelf verantwoordelijk voor een geldig label.

Een energielabel aanvragen Zwolle is niet ingewikkeld maar er zijn wel enkele valkuilen waar we jou graag voor willen behoeden. Op deze pagina lees je meer over de prijs, wachttijd en geldigheid van een energielabel in Zwolle.

Een energielabel in Zwolle voor ieder huis

In Nederland is het sinds 2015 verplicht voor iedere woning om een energielabel te bezitten. Is dit je ontgaan en moet je nu snel een energielabel aanvragen Zwolle? Wees gerust, waarschijnlijk heb automatisch een label gekregen in 2015.

Toen kregen alle gebouwen zonder label namelijk een automatisch gegenereerd label toegekend. Ben je daarmee helemaal klaar?

Niet helemaal want een definitief label is hooguit 10 jaar geldig. Als er in de tussentijd veranderingen aan het gebouw hebben plaatsgevonden zoals renovatie of aanbouw dan moet je een nieuw energielabel aanvragen in Zwolle.

Als de woning wordt verkocht of verhuurd aan een volgende bewoner dan ben je namelijk verplicht om een geldig en accuraat label te overleggen. Als je hier niet aan voldoet dan krijg je een boete opgelegd.

Daarnaast zal een kandidaat koper of huurder weinig vertrouwen stellen in een eigenaar die niet in het bezit is van de juiste papieren. Dus een energielabel in Zwolle is belangrijk maar direct een nieuw label aanvragen hoeft niet altijd.

Moet ik een energielabel aanvragen Zwolle?

Als je in het bezit bent van een geldig label dan hoef je geen inspectie aan te vragen. Ook niet als je nog jaren in hetzelfde huis blijft wonen.

Dit zijn de voornaamste redenen om toch een nieuw label aan te vragen:

  • Je gaat de woning verkopen: Een recente inspectie volgens de nieuwe NTA 8800 standaard biedt duidelijkheid aan de koper.
  • Je gaat de woning verhuren: Ook hier zal een huurder prijs stellen op een recent label met praktische informatie naast een label score.
  • De woning is aangepast: Na een renovatie en/of verduurzaming zal de score anders zijn. Dit heeft invloed op de woningwaarde.
  • De woning wordt aangepast: Er zijn plannen om de woning te verbouwen of te verduurzamen. Na een inspectie door een erkend adviseur weet je wat er mogelijk is.

Er zijn nog meer redenen te bedenken waarom je nu een inspectie aanvraagt afhankelijk van de persoonlijke situatie. Waar kun je terecht? Je kunt via Energielabelperfect.nl een energielabel aanvragen Zwolle. De overheid heeft een label wel verplicht gesteld maar ze voeren zelf geen inspecties uit.

Dit hebben ze overgelaten aan de markt. Er is een officiële standaard waar inspecteurs aan moeten voldoen, in principe zou iedere inspecteur dezelfde service moeten verlenen. Er is echter geen vast tarief bepaald en de wachttijden kunnen sterk verschillen per aanbieder.

Bij een energielabel aanvragen in Zwolle kun je zoeken op locatie, je wordt dan gematched met een inspecteur in de buurt. Zo kun je snel en betaalbaar in het bezit komen van een erkend label dat weer 10 jaar geldig is.

Hoe definitief is het energielabel in Zwolle?

Voor 2021 was er een andere manier van meten. De oude methode bleek niet zo betrouwbaar te zijn en het proces verliep te ingewikkeld. Het nadeel van de nieuwe methode is dat er een erkend inspecteur aan te pas moet komen en die werkt niet gratis. Het voordeel is een veel nauwkeuriger resultaat plus adviezen om de energieprestaties van de woning verder te verbeteren.

Daar heb je als eigenaar veel aan, een koper of huurder zal deze informatie ook zeker waarderen. Een label is 10 jaar geldig na afgifte, je hoeft dus niet te wachten tot het moment dat je de woning wilt verkopen of verhuren.

Ben je van plan binnen enkele jaren de woning te renoveren of te verduurzamen? Ook dan kan het voordeel bieden om nu alvast een inspectie aan te vragen. Je krijgt namelijk praktische adviezen om de woning te verbeteren.

Met een nieuw label en hoge score wordt je huis meer waard. Hier profiteer je van bij verkoop of verhuur. Kijk zelf hoe snel je een energielabel kunt aanvragen in Zwolle via Energielabelperfect.nl.

Banner 3 energielabelperfect.nl