Energielabel Arnhem

Energielabel Arnhem

Banner 4 energielabelperfect.nl

In Nederland geldt een energielabel verplichting. Dit betekent dat jouw huis een label moet hebben met een score tussen A++++ en G. Het energielabel Arnhem is precies hetzelfde als in Amsterdam, Utrecht, Maastricht of Leeuwarden, dat maakt in principe niet uit.

Het is wel van belang waar je woont als je een inspectie wilt laten uitvoeren. Een energielabel aanvragen in Arnhem door een lokale adviseur zal goedkoper uitvallen dan een bedrijf aan de andere kant van het land.

Of toch niet? Wat je moet weten over het energielabel in Arnhem en de procedure lees je op deze pagina.

Energielabel Arnhem

Sinds 2015 moet ieder huis in Nederland een energielabel hebben, ook in Arnhem dus. Als het een monumentaal pand betreft dan is hiervoor mogelijk een uitzondering van toepassing maar je mag ervan uitgaan dat je gewoon een geldig label nodig hebt.

Deze verplichting geldt voor huiseigenaren. Dat zijn dus mensen die een woning hebben gekocht en daar wonen of eigenaars die een pand verhuren.

De overheid heeft het ons vrij makkelijk gemaakt door in 2015 alle huizen zonder label automatisch een score toe te kennen. Een energielabel Arnhem aanvragen was dus niet nodig.

Er zijn echter enkele kanttekeningen te plaatsen bij deze situatie:

  • De score uit 2015 is gebaseerd op statistische data. Er is niemand komen controleren of de score juist is.
  • Tot 2021 kon je zelf wijzigingen doorgeven. Daardoor zijn labels uit 2015 mogelijk niet betrouwbaar.
  • Een label is maximaal 10 jaar geldig. Dit betekent dat het label uit 2015 binnenkort zal verlopen.
  • In 2021 is er een nieuwe methode ingevoerd die in een aantal gevallen gunstiger uitpakt wat bij verkoop of verhuur consequenties heeft.

Daarnaast zijn er nieuwbouw woningen die al eerder een label hebben gekregen. Als je na 10 jaar je woning wilt verkopen dan is een nieuwe energielabel aanvragen in Arnhem verplicht.

In de advertentie moet al een geldig label worden opgenomen dus wacht er niet te lang mee! Na de inspectie zal het nieuwe label worden geregistreerd in het Kadaster en je kunt altijd een kopie downloaden via Mijn Overheid.

Woon je in Arnhem?

Je zult natuurlijk wel weten of je in deze stad woont of niet. Maar met gemeentelijke herindelingen en de 25 wijken in deze gemeenten weet je misschien niet zeker of jouw huis een energielabel in Arnhem heeft of niet.

De postcodes lopen van 6800 tot 6846, als jouw postcode tussen deze twee nummers zit dan woon je in Arnhem.

Wat kost een energielabel in Arnhem?

Zijn de kosten voor een energielabel in Arnhem hetzelfde als in Rotterdam of in Breda? Dat is mogelijk maar dit hoeft niet het geval te zijn. De tarieven voor een inspectie kunnen honderden euro’s uiteenlopen.

Hoe is dit mogelijk? De overheid heeft het energielabel ingevoerd maar ze geven zelf geen labels (meer) uit.

In plaats daarvan zijn er door heel Nederland bouwkundige bedrijven die gecertificeerd zijn. Dit betekent dat er werknemers binnen het bedrijf een opleiding hebben gevolgd om inspecties uit te voeren volgens de NTA 8800 standaard.

Het is niet vreemd dat een erkend inspecteur geld kost, de regering heeft besloten dat:

A: De eigenaar van de woning moet de kosten voor een inspectie dragen.

B: De inspecteurs mogen zelf hun tarief bepalen.

Op dit moment zijn er veel inspecteurs maar niet genoeg. Dit heeft als gevolg gehad dat wachttijden bij een energielabel aanvragen in Arnhem flink kunnen oplopen.

Daarnaast kunnen bedrijven zelf hun tarief bepalen. Het idee is dat de marktwerking zorgt voor lagere prijzen maar door de schaarste is het omgekeerde gebeurd.

Bedrijfjes vragen grof geld voor een inspectie omdat ze weten dat je bij verkoop of verhuur een geldig label nodig hebt. Ook dat is marktwerking…

Toch hoeft een energielabel Arnhem niet duur te zijn. Zo kun je via Energieperfect.nl een inspectie aanvragen voor een vaste, lage prijs. In plaats van één bedrijf zijn er afspraken gemaakt met erkende bedrijven door heel Nederland die voor een vast tarief inspecties uitvoeren.

Iemand die volgens de postcode in Arnhem woont wordt dan automatisch gekoppeld aan een lokale partner. De dienst is hetzelfde, de prijs ook. De wachttijd is afhankelijk van de regio en het aantal aanvragen maar over het algemeen kun je snel een afspraak inplannen. Voer je postcode en huisnummer in en je kunt direct aan de slag.

Banner 4 energielabelperfect.nl