Energielabel D huis kosten

Energielabel D huis kosten

Banner energielabelperfect.nl

De kosten voor wonen rijzen de pan uit. Huur, hypotheek, gas, licht en water; het is onbetaalbaar geworden. Wat kun je doen als je een huis verkoopt of als je juist wilt blijven wonen zonder te stoken voor de hele straat? De Energielabel D huis kosten worden helaas niet zo vaak besproken omdat het in het midden ligt van de schaal.

Niet goed genoeg om mee te pronken maar niet slecht genoeg om er veel aandacht aan te besteden. Tenzij je je een zelf in een label D huis woont natuurlijk. Wat de Energielabel D kosten zijn en wat je er zelf aan kunt doen leggen we op deze pagina uit.

Wat zijn de Energielabel D huis kosten?

Een nul-op-de-meter woning is het hoogste haalbare voor een huis. Met A++++ wek je net zoveel op als je verbruikt of je levert zelfs energie terug. Dit betekent niet dat er geen energie wordt verbruikt maar dat de woning voldoende energie kan opwekken zodat de som op nul uitkomt.

Andere groene labels presteren niet zo goed maar nog steeds blijven de energiekosten behapbaar. Woon je in een label G woning? Dan is het dweilen met de kraan open, als het water nog niet is bevroren…

Vanaf 2030 mogen verhuurders niet langer huizen verhuren die label E of slechter scoren. Betekent dit dat de Energielabel D huis kosten redelijk betaalbaar zijn? Niet helemaal want deze huizen bevinden zich in de ‘gele zone’.

Van geel naar groen

De Energielabel D huis kosten zijn behoorlijk hoog, zeker in de koude maanden vliegt de energierekening de hoogte in. In de zomer is het weer snikheet in huis. Dit komt omdat de woning niet bijster goed geïsoleerd is, daarnaast zijn de energiebesparende maatregelen niet voldoende.

Zo is er geen warmtepomp aanwezig en liggen er geen zonnepanelen op het dak. De Energielabel D kosten komen gemiddeld op jaarbasis 500 euro duurder uit dan voor een label C woning. Geel is eigenlijk oranje. Op het randje van groen=goed en rood=slecht. Als je ertoe in staat bent dan biedt het absoluut voordeel om je huis te verduurzamen.

Wanneer je een huis huurt dan wordt het wat lastiger, mogelijk kun je met de verhuurder afspraken maken. Voor een koophuis liggen de Energielabel D huis kosten dermate hoog dat je dief van je eigen portemonnee bent als je de woning niet een label of twee beter maakt.

Wil je weten wat de werkelijke energieprestaties van jouw woning zijn? De oude methode van labels toekennen is niet betrouwbaar gebleken.

Laat jouw huis inspecteren volgens de vernieuwde NTA 8800 methode via Energielabelperfect.nl. Dan weet je precies wat de energieprestaties van je woning zijn en waar er ruimte is voor verbetering.

Zelf de Energielabel D kosten reduceren

Ben je de winter goed doorgekomen? Kijk nog even naar de jaarafrekening van het energiebedrijf. Het goede nieuws is dat je in de lente en zomer minder hoeft te stoken, het slechte nieuws is dat je komend najaar weer een dure periode tegemoet gaat.

Hier zijn enkele manieren om de energielabel D kosten terug te dringen:

  • Breng isolatie aan waar dit mogelijk is. Heb je een grote zolder voor opslag maar niet voor bewoning? Overweeg dan om zoldervloerisolatie aan te leggen.
  • Installeer slimme radiator knoppen. Zo kun je per kamer instellen hoe warm het mag zijn. De gehele woning warm stoken kost veel geld als je de hele dag in de huiskamer bent.
  • Met goedkope oplossingen als radiatorfolie kun je vaak al tientallen euro’s op jaarbasis besparen op de energierekening. Daarnaast voelt het ook aangenamer in huis.
  • Alles potdicht is niet altijd voordelig. Ventilatie is namelijk van belang in ieder huis. Lucht moet naar binnen en buiten kunnen stromen, met een mechanisch ventilatiesysteem kun je de doorstroming optimaliseren.
  • Let op met open ramen en deuren. Dit is geen goede manier van ventileren. Je verbruikt er veel energie mee.

Omdat de Energielabel D huis kosten zo hoog liggen kan het voordeel bieden om een EP-adviseur uit te nodigen voordat je gaat verduurzamen. Een erkende adviseur zal je namelijk adviseren omtrent de ‘no regret’ maatregelen.

Dit zijn de zaken waar je zeker geen spijt van zult krijgen. Enerzijds omdat je de kosten voor energie ermee kunt reduceren en als tweede omdat je met meer comfort zult wonen. Via Energielabelperfect.nl kun je direct een afspraak inplannen.

Banner energielabelperfect.nl