energielabel woningen

Energielabel woningen

Banner 3 energielabelperfect.nl

Energielabel woningen verplicht?

U kunt uw woning energiezuiniger en comfortabeler maken door gebruik te maken van het energielabel. Dit label toont u de efficiëntie van uw huis en vertelt u wat u kunt doen. Een geldig geregistreerd energielabel is vereist als u van plan bent uw woning te verkopen of (her)verhuren. U kunt een boete krijgen als u geen geldig geregistreerd energielabel heeft.

Bent u benieuwd naar het energielabel van uw woning? Kijk omhoog om uw energielabel te vinden. Bent u op zoek naar een nieuw etiket? Lees hoe u een label registreert .

Wat is een energielabel?

Met een energielabel kunnen kopers en huurders snel zien of een woning zuinig is of niet. Handig, want kiezen voor een energiezuinig huis betekent een lagere elektriciteitsrekening, meer wooncomfort en minder CO2-uitstoot. Dit is goed nieuws voor het milieu. Een energielabel geeft aan hoe zuinig een woning is ten opzichte van vergelijkbare woningen. Het heeft klassen van A ++++ (groen en zeer zuinig) tot G (rood en zeer inefficiënt). Een woning die energiezuinig is heeft een hoge isolatie en triple (of HR++) glas. Het beschikt ook over energiezuinige verwarming, zonnepanelen en energiezuinige verwarming. Deze kenmerken zijn beschreven in het energielabel (pdf).

Huis verkopen = energielabel tonen

U moet de potentiële koper vertellen welk energielabel u heeft als u van plan bent uw woning te verkopen. In advertenties voor uw huis te koop op Funda en Facebook moet u de labelklasse (A++++ t/m G) vermelden. Bij de overdracht moet u het label aan uw koper geven. U kunt een boete krijgen als u dit niet doet.

Wilt u uw woning verkopen? Na 1 januari 2022 hoeft u het label niet meer in uw advertenties te plaatsen. U moet in uw advertentie vermelden of u een energielabel heeft. Is het je gelukt om je huis te verkopen? U heeft een energielabel nodig om de transactie af te ronden. Kunt u op dit moment geen energielabel verstrekken? U kunt een boete krijgen als u er geen heeft.

img P3YGVO67AP
Banner 3 energielabelperfect.nl