Energielabel zoeken bedrijfspand

Energielabel zoeken bedrijfspand

Banner 2 energielabelperfect.nl

Is het energielabel zoeken bedrijfspand gratis? Het is een vraag die veel ondernemers stellen. Op Energielabelperfect.nl kun je een nieuw label aanvragen voor een woning, het is geen centrale databank voor bestaande labels.

Waar je wel terecht kunt en waarom het energielabel gebouw opzoeken gratis is lees je op deze pagina. Betaal dus niet voor een dienst die kosteloos is! Alleen als er sprake is van een nieuwe aanvraag worden er kosten berekend. Hoe dat werkt leggen we ook uit op deze pagina.

Hoe werkt energielabel kantoren opvragen?

Ieder gebouw in Nederland moet voorzien zijn van een geldig energielabel. Dit geldt zowel voor woning als voor bedrijfspanden en kantoren.

Het energielabel voor kantoren opvragen online werkt nagenoeg hetzelfde als bij woningen, al zijn er wel enkele verschillen zoals het opvragen van meerdere labels via een API.

Er zijn commerciële marktpartijen die geld vragen voor het inzien van een label, dit is echter openbare informatie die kosteloos op te vragen is. Waar kun je hiervoor terecht?

Bij het energielabel zoeken bedrijfspand zijn er twee opties:

  • Energielabel.nl is een website die beheerd wordt door Milieu Centraal. Hier kun je op basis van een adres eenvoudig de energieprestaties opzoeken. Je vindt hier naast woningen ook zakelijke panden.
  • EP-Online.nl is een website van de overheid. Naast het energielabel van een gebouw opzoeken kun je hier ook terecht voor meer informatie en het is mogelijk om een EP-adviseur te zoeken.

Dit zijn officiële websites van de regering of gemaakt in opdracht van de regering. Er zijn ook commerciële partijen die dezelfde informatie aanbieden, gratis of tegen een meerprijs voor extra dienstverlening.

Zij werken met een API, dit is een stukje software om de openbare database met energielabels te koppelen met een eigen dienst. Als je een bedrijf hebt en voor zakelijke doeleinden gebruik wilt maken van deze informatie dan kun je deze API ook gebruiken.

Energielabel zoeken bedrijfspand

Wellicht wil je meerdere adressen opzoeken, voor eigen gebruik of voor klanten. Dat is het niet praktisch om steeds naar de website van energielabel.nl of EP-online te gaan.

Het is mogelijk om via de website van de Rijksoverheid een API sleutel aan te vragen. Dit is gratis en binnen 5 minuten na aanvraag in gebruik te nemen.

De website van de RVO heeft een webservices categorie waar deze API aan te vragen is. De sleutel wordt eenmalig verstrekt via de webservice en wordt niet per mail verzonden. Het is daarom van belang om de informatie direct op de pagina over te nemen.

Om de API-key te ontvangen is het wel verplicht om de naam van de organisatie in te geven en optioneel het KvK nummer en e-mailadres. Via de bovengenoemde opties is het energielabel kantoren opvragen anoniem, een adres ingeven van het pand is voldoende.

Opvragen of aanvragen?

Op deze pagina gaat het voornamelijk over een bestaand energielabel zoeken bedrijfspand. Zo kun je eenvoudig controleren wat de energieprestaties van een pand zijn.

Als er geen label is of als het huidige label verlopen is dan moet er een nieuwe aanvraag worden ingediend. Hier zijn wel kosten aan verbonden.

Wanneer is het energielabel van een gebouw opzoeken niet voldoende en moet je een nieuw label aanvragen?

  • Als er nooit een energielabel is bepaald
  • Als het label na 10 jaar is verlopen
  • Als er wijzigingen in het pand zijn aangebracht

Als er sprake is van renovatie, verbouwing of verduurzaming van het pand dan kan dit consequenties hebben voor de energieprestaties. Het is dan verstandig om een nieuw label aan te vragen. Het is namelijk verplicht om bij verhuur of verkoop van een pand een geldig energielabel te overleggen.

Daarnaast zal een pand na verduurzaming hoger scoren wat een gunstig effect heeft op de waarde van het pand. Bij het energielabel van kantoren opvragen is er een extra aandachtspunt.

Sinds januari 2023 is er namelijk een minimale label-C verplichting ingevoerd. Als het pand niet aan deze waarde voldoet dan mag het niet langer verhuurd of verkocht worden. Lees op de website van de overheid over de specifieke voorwaarden en mogelijkheden.

Wil je snel een energielabel inspectie aanvragen? Dan kun je terecht op Energielabelperfect.nl. Dit is een centrale website voor energie adviseurs door heel Nederland.

Voer je adres in, maak een afspraak en vaak kun je binnen enkele dagen een inspectie aan huis laten uitvoeren door een erkend EP-adviseur. Het nieuwe label wordt vervolgens automatisch geregistreerd in de centrale database.

Banner 2 energielabelperfect.nl