Energielabel zoeken

Energielabel zoeken

Banner 2 energielabelperfect.nl

Jouw energielabel zoeken is misschien wel eenvoudiger dan je denkt. Je hoeft niet door kasten of schoenendozen te spitten om een vergeeld papiertje te vinden, via internet kun je ieder energielabel zoeken.

Gratis, voor jouw woning of een huis dat je wilt kopen. Zelfs als je een huis huurt en zelf niet eigenaar bent dan kun je online snel het label vinden. Is jouw energielabel zoek? Dan helpen we jou om deze weer snel terug te vinden!

Wil je een nieuw en accuraat energielabel aanvragen? Dit kan via Energielabelperfect.nl. Plan een afspraak in met de EP-adviseur wanneer het jou uitkomt.

Energielabel zoeken

Het komt regelmatig voor dat het energielabel zoek raakt. Je kunt je herinneren ooit een print te hebben gekregen of het staat ergens digitaal in je fotoalbum. Is het erg als je dit certificaat hebt verloren? Nee hoor, want je hoeft zelf geen origineel te bewaren, dit gebeurt automatisch.

Nou ja, er is een persoon of instantie die de score vastlegt in een centraal systeem. Deze database is openbaar toegankelijk voor iedereen. Een energielabel zoeken is dus heel eenvoudig zolang je beschikt over een internetverbinding. En als je deze pagina leest dan heb je alvast aan die voorwaarde voldaan.

Hoe kan ik mijn energielabel vinden?

Als je alleen even de score van je energielabel wilt zoeken dan kun je hiervoor terecht bij energielabel.nl. Dit is een website die beheerd wordt door Milieu Centraal met informatie die opgenomen staat in het Kadaster. Het betreft officiële data die openbaar toegankelijk is gesteld door het Rijk.

Ga naar de website, geef een adres in en je ziet de score vanzelf verschijnen. Omdat het publiek openbaar gestelde informatie betreft ben je niet beperkt tot je eigen woonadres. Je kunt ook labels van andere woningen in Nederland opzoeken. Het kan echter voorkomen dat een energielabel zoek is, in dat geval wordt er geen resultaat weergegeven. Hoe is dit mogelijk?

Als er voor een huis na 2015 geen nieuw energielabel is aangevraagd dan is er alleen nog een voorlopig label bekend. Hoewel dit label voor een periode van 10 jaar geldig is kan de informatie misleidend zijn. Milieu Centraal heeft daarom besloten niet langer voorlopige labels weer te geven.

Als je een woning wilt gaan verkopen of verhuren dan zal een potentieel koper of huurder via deze website dus geen informatie vinden en mis je kansen. Het is daarom van belang om een definitief label aan te vragen.

Dit energielabel is weer 10 jaar geldig en bevat veel meer informatie zoals de energieprestaties per onderdeel van de woning en mogelijke verbeterpunten. Een erkend EP-adviseur zal de woning komen inspecteren en het label registeren bij het Kadaster. Vervolgens kan iedereen het energielabel zoeken online.

Energielabel zoeken via MijnOverheid

Veel Nederlanders maken gebruik van MijnOverheid, het online platform waar je zaken regelt als toeslagen of gemeentelijke belastingen. Wist je dat het mogelijk is om daar jouw label op te vragen?

Als jouw energielabel zoek is geraakt dan hoef je alleen maar in te loggen op MijnOverheid met je DigiD, bij de Kadaster gegevens vind je het label met alle informatie zoals dit geregistreerd staat.

Als je niet de eigenaar bent van het pand dan kun je hier helaas niet terecht. Huurders kunnen dus niet via MijnOverheid het energielabel opvragen van een huurwoning. Daarvoor moet je bij de verhuurder zijn of zoek het op via energielabel.nl.

Energielabel zoeken of aanvragen?

De inhoud van energielabels is flink veranderd sinds de introductie in 2015. Als je alleen nog maar een voorlopig label hebt of als je later de woning hebt verbouwd dan kun je een inspectie aanvragen. Via Energielabelperfect.nl vind je snel een lokale adviseur en inspecteur die officiële keuringen uitvoert.

Na afronding wordt het label geregistreerd en kan iedereen het juiste energielabel zoeken via de openbare registers. Het nieuwe label heeft een geldigheid van 10 jaar, als je op termijn jouw woning gaat verkopen of verhuren dan hoef je niet eerst een nieuwe inspectie aan te vragen.

Als je op basis van de keuring aanpassingen doorvoert zoals zonnepanelen leggen of isolerende maatregelen dan doe je er wel goed aan een nieuwe keuring aan te vragen. Een huis met label A is immers meer waard dan een huis met label C.

Banner 2 energielabelperfect.nl