Hoeveel kost een energielabel aanvraag?

Hoeveel kost een energielabel aanvraag?

Banner 3 energielabelperfect.nl

Als je jouw woning wilt verkopen of verhuren, dan ben je verplicht om een energielabel aan te vragen. Maar hoeveel kost zo’n energielabel eigenlijk? In deze blogpost vertellen we je alles over de kosten van een energielabel aanvraag.

Wat zijn de kosten?

De kosten voor een energielabel aanvraag verschillen per woningtype. Zo zijn de kosten voor een appartement vaak lager dan voor een vrijstaande woning. De kosten variëren van enkele tientallen euro’s tot enkele honderden euro’s. De exacte kosten kun je opvragen bij de aanbieder van het energielabel.

Hoe wordt de prijs bepaald?

De prijs voor een energielabel wordt bepaald op basis van verschillende factoren. Zo wordt er onder andere gekeken naar de grootte van de woning, het type woning en de benodigde werkzaamheden voor het opstellen van het energielabel. Ook de aanbieder van het energielabel kan invloed hebben op de prijs.

Kan ik zelf een energielabel opstellen?

Nee, dat is niet mogelijk. Het is wettelijk verplicht dat een energieadviseur uw woning komt bekijken.

Waar moet ik op letten bij het kiezen van een aanbieder?

Als je ervoor kiest om een energielabel te laten opstellen door een professional, dan is het belangrijk om op een aantal zaken te letten. Zo is het verstandig om te kijken naar de ervaring en kwalificaties van de aanbieder. Ook de prijs-kwaliteitverhouding is van belang. Kies niet automatisch voor de goedkoopste aanbieder, maar kijk ook naar de kwaliteit van het geleverde werk.

Conclusie

Een energielabel aanvragen is verplicht bij de verkoop of verhuur van een woning. De kosten voor een energielabel aanvraag verschillen per woningtype en worden bepaald op basis van verschillende factoren. Het is mogelijk om een energielabel aan te vragen via Energielabelperfect.nl. Wij sturen een van onze energieadviseurs naar u toe voor opname

Banner 3 energielabelperfect.nl