Zoek energie label

Zoek energie label

Banner 2 energielabelperfect.nl

Hey Siri, zoek energie label… Hey Google, zoek energielabel voor woningen… We leven in het smart home tijdperk maar op deze eenvoudige vraag hebben ‘slimme’ assistenten geen antwoord. Iedere woning in Nederland heeft een label met informatie over de energieprestaties, toch is het voor velen een raadsel waar dit vindbaar is.

Ik zoek mijn energielabel, wie kan me helpen? Op deze pagina leggen we niet alleen uit hoe je erachter komt wat het label is van jouw huis, je kunt ook direct een inspectie aanvragen voor een nieuw label. Zoek je energielabel op online, zonder hulp van Siri, Google Assistant of Alexa.

Ik zoek mijn energielabel

Er zijn steeds meer smart home toepassingen. Denk aan LED-verlichting die automatisch uitschakelt als je niet thuis bent, dit bespaart je energie. Of een zelflerende thermostaat die zorgt voor een aangename temperatuur in huis met een minimum aan energieverbruik. Slimme toepassingen in huis kunnen je helpen de woning energieneutraal te maken, bijvoorbeeld in combinatie met zonnepanelen. Smart home assistenten zoals die van Apple, Google en Amazon zijn heel praktisch om deze slimme producten te bedienen.

Je stelt een vraag en je krijgt een antwoord, zo eenvoudig kan het zijn. Maar op het verzoek “zoek energie label” krijg je geen antwoord. Dat is best vreemd aangezien ieder huis in Nederland verplicht een label moet bezitten. Toch is deze informatie die gewoon openbaar en gratis vindbaar is op het internet. Google, zoek energielabel voor woningen! Hoezo begrijp je de vraag niet? Wees gerust, Energieperfect heeft het antwoord.

Zoek energielabel voor woningen

We willen niet te negatief overkomen, smart home assistenten zijn echt reuze handig. Zeker als je slimme, energiebesparende producten in huis hebt. Maar er zijn ook zeker gaten in deze software, en dan hebben we het niet over ventilatiegaten.

Zoek je energielabel gratis op via energielabel.nl, dit is een website van Milieu Centraal. Zo eenvoudig is het; voer je adresgegevens in en je krijgt te zien hoe jouw huis geregistreerd staat. Deze database is openbaar, zoek energie label voor woningen door heel Nederland als je dit wilt. Dit kan bijvoorbeeld interessant zijn als je een huis wilt kopen en vooraf wilt controleren wat de energieprestaties zijn. Als je echter een woning wilt verkopen dat is het van belang dat deze informatie juist is.

Zoek je energielabel zelf maar eens op via bovenstaande website. Zie je een score die lager is dan je zou verwachten? Of zie je helemaal geen waardering staan?

Mijn huis heeft geen energielabel!

Ik zoek energie label maar ik krijg geen resultaat! Als jouw smart home én de website van Milieu Centraal je in de steek laten dan kan hier een heel eenvoudige verklaring voor zijn. In Nederland is het namelijk sinds 2015 verplicht dat iedere woning een label heeft. Maar het eerste, voorlopige label dat destijds toegekend werd kwam uit statistische informatie.

In plaats van jouw huis te controleren werd er een schatting gemaakt via een algoritme. Als jouw woning slechts een voorlopig label heeft dan kun je dit niet meer vinden op energielabel.nl. Dit was voorheen wel het geval maar deze informatie is niet betrouwbaar genoeg. Een label is 10 jaar geldig, daarom zullen er tot 2025 veel woningen zijn waar weinig of geen informatie over te vinden is.

Zoek je het energielabel en zie je alleen een letter staan zonder verdere toelichting? Dit is mogelijk, tot 2021 was het namelijk mogelijk om als huiseigenaar zelf een definitief label online aan te vragen. De bestaande informatie in het systeem kon je zelf aanvullen om zo een meer accurate score te krijgen.

Uiteraard was dit niet de meest nauwkeurige manier om een label te bepalen, daarom moet je tegenwoordig een EP-adviseur inschakelen voor een definitief label. Via energieperfect.nl kun je direct een afspraak inplannen. Een definitief label dat voor 2021 is geregistreerd blijft 10 jaar geldig, dit betekent echter niet dat de informatie na 10 jaar nog steeds klopt. En dat kan problemen opleveren bij verkoop of verhuur van een huis.

Energielabel aanvragen

Bij verkoop of verhuur van een woning ben je verplicht om een energielabel te verstrekken. De informatie moet juist zijn. De huidige inspecties door erkende EP-adviseurs zijn niet gratis maar bieden wel veel praktische informatie en verbeterpunten. Heb je alleen een voorlopig label of is de score verouderd?

Vraag dan een nieuw energielabel aan via Energieperfect.nl. Het betreft een officiële keuring die 10 jaar geldig blijft. Afhankelijk van jouw regio kun je vaak al binnen enkele dagen een afspraak inplannen, bekijk de website voor meer informatie.

Banner 2 energielabelperfect.nl